DIY ゆるゆるDiary

DIYチャレンジや旅行、食べ歩きなどを札幌圏からおとどけします。

簡単すぎるヘルシー野菜の黒酢漬け Too easy! Pickled vegetables

私は毎日自炊しています。

I cook for myself every day.

 

健康も考え色々な種類の生野菜を取ろうとして買い物しますが、お一人様の身であるため一度に食べる量が限られていることもあり野菜が残りがちになります。

I think about health, I try to get various kinds of raw vegetables, but because I am single, the amount to eat at one time is limited. Vegetable tends to remain.

 

冷蔵庫に入れておいても鮮度は落ち風味も落ちますし、酵素神話に取りつかれているため熱も通したくありません。

Even if you put it in a refrigerator, the freshness drops and the flavor falls. Also, I do not want to pass heat because it is obsessed with the enzyme myth.

 

そこで考えました。浅漬けやピクルスを作ってみてはどうでしょう?

So I thought. Let's make pickles.

 

作り方をググッてみましたところわりと簡単です。しかし気になったところが・・・

 I tried to make the way to make it but it is rather easy. But was worried about is ...

 

酢の他に塩や砂糖を使うのですね。それも結構な量を。

Pickles use salt and sugar besides vinegar. Too much amount.

 

今回はただの付け合わせで少量食べるのが目的ではなく冷蔵庫内保存で熱を通さずに保存し通常の野菜として食べたいというのが目的なので食べる量も付け合わせより多めです。

This time it is not the purpose to eat a small amount with just garnish. The aim is to store without passing through heat and to eat it as a normal vegetable. So I eat more than garnish.

塩分や糖分が気になります。

それならと酢のみで漬けてみようと試してみました。

I care about salt and sugar.

I tried trying to pickled it with only vinegar.

 

用意するもの What to prepare

1. 適当な生野菜

2. 黒酢

以上

 

シンプルですね。

 

1. Appropriate raw vegetables

2. Black vinegar

that's all

 It is simple.

 

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作り方 How to make

1. プチトマトはヘタを取って洗う

2. そのほかの野菜は角切り(スプーンですくいやすい)

3. お洒落な容器がないので適当なタッパーなど密閉可能で清潔な容器に野菜を入れる

1. Petit tomatoes picks and washes

2. Other vegetables are dice cut (easy to scoop)

3. Put the vegetables in a clean container can be sealed, such as Tupperware

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4. 黒酢(何酢でもOK)と水を1:1で割り素材が埋まるくらい入れる。黒酢100%だと酸っぱすぎるしコストも高くつく。酢が薄くなると保存性は落ちるだろうが常温保存はしないので薄い酢で十分と考える。たぶん。

4. Black vinegar (OK in any vinegar) and water are divided by 1: 1 and filled as much as possible. When black vinegar is 100%, sourness is too strong, cost is high. When vinegar becomes thin, shelf life will be lowered but it is not preserved at normal temperature so thin vinegar is enough. maybe.

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ホワイトキー

5. 冷蔵庫で一晩漬ける。完成。

5. soak overnight in the refrigerator. Completion

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エルセーヌ

 

酢の選定理由

黒酢を選んだ理由は安くて体に良気がする事と、リンゴ酢が売り切れ(前日にテレビでリンゴ酢が健康、ダイエットに良いとかやってたから?)
 

Reason for selecting vinegar

The reason for choosing black vinegar is cheap and seems good for the body.

 

味は意外に行けますね。贅沢言わなければ私の舌程度では問題ありません。味に不満でも体に良いと言い聞かせましょう。

そのまま食べても酸味抑え目なので食べられます。

サラダや肉料理のトッピングにもいけますね。

酢が薄いので冷蔵庫保存厳守。

The taste is so so. There is no problem with my tongue degree unless you say luxury. Let's say that it is good for your body even if you are not satisfied with the taste.

You can eat as it is because it has less acidity.

It can be used for toppings of salads and meat dishes.

Since vinegar is thin, strict observance of refrigerator preservation.

 

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